Dag 1 Wergea —> Dossobuono - 3 km, 0 hm
13 april 2025 - Dossobuono, Italië
Het mes
Om 13:00 wordt er aan de deur gescheld. Daar staan R & E die ons naar de Amsterdamse aviodroom zullen vervoeren. We breken ons spelletje scrabble met enige tegenzin af. Beiden zijn we uit op winst. We zijn bezig met een marathon van 60 spelletjes en dit is nummer 45. M staat in punten - met 1102 punt - voor terwijl J weer twee potjes meer gewonnen heeft. Wie na 60 ronden zowel op punten als beurten gewonnen heeft is de winnaar en als er geen winnaar is, dan is het remise.
Dossobuono (een voorstad van Verona) is in zicht en onze vliegenier zet de landing in maar trekt dan plotseling op: er blijkt nog een vliegmachine op de baan te staan. Na een ererondje landen wij dan toch met een doffe plof en stappen alras uit in het duistere Italië. Onze bagage staat al op de band en onze lievelingen Maria en Christoffel liggen in hunne dozen met smart te wachten op hun bevrijding. Het schilmesje hadden wij al in een van de dozen verstopt en daardoor kan ik snel aan het slachten beginnen zodat binnen de kortste tijd M en C uit hun kartonnen dwangbuizen bevrijd kunnen worden.
Het ritje naar het hotel voert door grote parkeerplaatsen voor camions en van de navigatie blijkt nix te kloppen. Door het gezonde verstand van M weten we toch onze herberg te vinden. We bestellen bier en de waard is zo vriendelijk daar een grote bak met olienootjes bij te zetten. Hoe kunnen we dan ooit onze kilo’s laten verdampen?
@nnet:14 april 2025Gestart!! Ik zou me over die kilo's maar geen zorgen maken, die vliegen er vanzelf af zodra jullie Maria en Christoffel over 's Heren wegen laten jagen. Voor het slapen gaan de spelletjes scrabble nog voltooid? Welterusten, en een fraaie eerste dag toegewenst!
Vera Veerman:14 april 2025Een mooie tocht gewenst vandaag, ontwijken jullie de palen?
Betty:14 april 2025Heel veel plezier met deze reis
Dinie:14 april 2025Fijne vakantie. Hopelijk gedragen M&C zich en hebben jullie een super leuke, vlekkeloze en zonder opgezwollen neuzen, vakantie!
Garritsen:14 april 2025Maak er een mooie reis van!
Dineke Faber:14 april 2025Heel veel plezier
David en Iris:14 april 2025Staat het potje scrabble nog te wachten tot jullie terug zijn? Veel plezier!
Margriet:14 april 2025Dat klopt Iris. Misschien doen Roos en Sebastian ook nog stiekum een super zet.🤣