Dag 32 —> Bremen - 92 km, 50 hm
14 mei 2025 - Bremen, Duitsland
Marilyn Monroe
De weersverwachting voor vandaag om 8:00 in Celle is 12 graden bij een NW wind van 1 Bft en om 16:00 in Verden 18 graden Celsius met NW3 en misschien zelfs N4. Verder is het de hele dag droog in dit deel van Duitsland en het zonnetje zal alom schijnen.
Doel van vandaag was Verden, 77 km fietsen langs de kortste route. Voor de volgende dag resten er dan nog 39 km voor Bremen. Maar daar kom je dan vroeg aan en kan je dan wel terecht daar op je overnachtingsadres? M krijgt dan een glorieuze inval: we fietsen tot Verden, pakken dan de trein naar Bremen en boeken daar voor twee nachten. Dan hebben we de hele volgende dag voor ons om de stad te verkennen en onze billen tot rust te laten komen
Dat idee wordt in stemming gebracht en 100% van de participanten gaat ermee akkoord. We eten een broodje op de hotelkamer en bereiden een kop oploskoffie met onze hulp en toeverlaat De Dompelaar en besparen zo en passant nog 17 Euri ontbijtkosten per persoon.
We laten het wonderschone Celle achter ons en volgen in principe de blauwe fietsroute die min of meer parallel aan de Aller loopt maar we wijken daar geregeld van af als er erg grote kronkels zijn. Zo hebben we een gevarieerde tocht die soms door een savanne-achtig landschap voert, dan weer over een goed fietspad langs een verkeersweg en uiteindelijk bijna 30 kilometer over een voormalige spoorbaan.
De laatste 20 kilometer gaat het fietspad onder de dijk langs de Aller. De wind trekt aan en de dijk geeft soms een klein beetje luwte als die een bocht maakt.
Het stuk tussen Verden en Bremen overbruggen we met de trein. In Bremen is het nog twee kilometer fietsen naar het appartement dat in de oude stad gelegen is vlak bij de Wezer. Aan de gevel hangen aan de regenpijpen een stuk of tien sleutelkastjes. We kregen een foto van de onze, samen met de cijfercode en krijgen zo de deuren geopend.
De lift is ruim genoeg voor een brancard of een piano, iets wat je niet zo vaak tegenkomt in dit soort gebouwen. Dus gaan Maria en Christoffel met ons mee naar de vierde etage. In de aankondiging per mail werd gerept over een “Premium Apartment inspiriert von Marilyn Monroe”. Als we ons onderkomen binnentreden zien we waarom: boven het bed hangt een reusachtige fotocollage van Marilyn te midden van andere grootheden uit Hollywood. Het heeft iets van Het Laatste Avondmaal
Freek:14 mei 2025Al in Bremen, die prachtige stad, zo snel had ik jullie daar nog niet verwacht. Veel plezier aldaar!
Corinne:15 mei 2025Wat een lekker zonnetje wat ik zo zie. Het gaat jullie goed , wat een mooie avonturen samen.