Dag 12 —> Spittal a/d Drau - 35 km

24 april 2025 - Seeboden, Oostenrijk

De Billa

We fietsen vrolijk omhoog richting Oberveillach.  Vandaar moeten we dan nog 500 meter omhoog zwoegen om bij de ingang van de spoortunnel van de Tauernbahn te komen.

We halen diep adem om met de klim te beginnen maar zien dan een groot bord dat de doorgang door de tunnel geheel gesperd is. Ook voor fietsers? We hebben pas gelezen dat er voor ons soort zwervers een pendel is tussen Mallnitz en Bad Gastein, dorpen aan beide zijden van de tunnel. En dat klopt. Alleen dachten wij dat dat met een speciale fietstrein door de tunnel zou gaan, maar het vervoer gaat per bus met een gigantische omweg van tweeënhalf uur via St Johann en St Veit.

Voor die bus moet je je een dag tevoren aanmelden, vandaag rijdt hij niet omdat er kennelijk geen aanmeldingen zijn. Hier in Oberveillach een dag blijven rondhangen, daar hebben we geen zin in. Dus maar weer terug naar Spittal waar we morgenvroeg om half zeven op de bus kunnen stappen.

En weer geldt de Cruyfiaanse wijsheid ‘elk nadeel heb z’n voordeel’. Die klim van 500 m is ons bespaard gebleven het is voornamelijk afdalen. We zitten nu in een appartement in het centrum van Spittal. Net hebben we een wandeling door het centrum gemaakt langs de tien plaatselijke bezienswaardigheden.

Hoogtepunt van  die rondgang was het bezoek aan de Billa. Met een blik bier op tafel en doppinda’s bij de hand ben ik dit verslag aan het schrijven. Onderwijl selecteert M de foto’s die ze zo dadelijk in zal voegen.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Via het blokje “mailinglijst” in zijbalk van deze reisblog kunnen belangstellenden zichzelf aanmelden. Per email worden ze dan op de hoogte gehouden van nieuwe publicaties van deze blog.

1. Diderica:
    24 april 2025
    Oh, Obervillach! Daar hebben we eens een tijdje ergens bovenop een berg in de Gatternichhütte doorgebracht. Geen bestemming voor de fiets.
  2. @nnet:
    24 april 2025
    Fijn rustig dagje met zijn eigen soort hoogtepunten. Morgen wel akelig vroeg op...